GRATIS?!

En het beste van allemaal…

De toegang is volledig gratis!!!

Dit maakt van de Goudse Spellenbeurs
de grootste gratis Spellenbeurs van Nederland!

Auteurs en Uitgevers

Fantasy en Sci-Fi

Naast de aanwezige demo-spellen zijn ook regelmatig auteurs en uitgevers aanwezig om hun eigen spel te promoten. Grijp je kans en versla de maker van je favoriete spel of speel een nieuw spel met uitleg uit eerste hand. Heb je zelf een spel ontwikkeld of ben je daar mee bezig? Neem contact op met de organisatie en wij zorgen dat je een tafel toegewezen krijgt.
Omdat Fantasy en Science Fiction twee veel voorkomende hoofdthema’s zijn in spellenland en in de spelgroep, maken we ook regelmatig een cross-over en hebben we een auteur of illustrator van boeken uit dit genre te gast. Maak een praatje en laat je boek signeren met een persoonlijke boodschap.

Toernooien

Kopen

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om je nieuwe favoriete spel gelijk te kopen of om gewoon eens te snuffelen tussen de spellen die aangeboden worden door de auteurs en de aanwezige spellenwinkels.

Naast de vriendschappelijke spellen zijn er ook regelmatig toernooien. Hier wordt met het mes op tafel gespeeld (een heel klein mesje weliswaar; het gaat tenslotte nog steeds om de gezelligheid!) om een mooie prijs en/of titel te winnen.

De Goudse Spellenbeurs

Proberen

Daarnaast kan je eens iets nieuws proberen. Speciaal voor nieuwe spelers zijn er bijvoorbeeld introductie- sessies in Role Playing Games, een speciaal soort spel dat zonder bord maar met dobbelstenen en veel fantasie gespeeld wordt. Dit kan je een beetje vergelijken met een groep spelers de rollen op zich nemen zoals uit een boek of film (bijvoorbeeld The Hobbit). De spelleider schetst de situatie en de spelers moeten hun keuzes maken binnen die situatie. Uitdagingen en conflicten worden opgelost met de dobbelstenen.

Of probeer eens een wargame, waarbij een slag wordt nagespeeld uit een min of meer bekende oorlog.
In 2013 is op initiatief van Spelgroep Gouda, in samenwerking met de Goudse spellenwinkels Simtasia en De Goudse Spellenwinkel, de Goudse Spellendag ontstaan. In 2019 is de naam veranderd in Goudse Spellenbeurs. De Goudse Spellenbeurs heeft tot doel om zoveel mogelijk mensen in aanraking laten komen met ‘het betere spel’. Dat kan vervolgens variëren van traditionele spellen, sterk thematische spellen, spellen waarin tactiek, strategie of onderhandelingen de boventoon voeren tot wargames en Role Playing Games. De spellenwinkels en de spelgroep zorgen voor voldoende demo-spellen en zorgen voor uitleg. Daarnaast mag iedereen natuurlijk zijn eigen favoriete spel meenemen en medespelers vinden.

De Goudse Spellenbeurs

De Spelgroep Gouda wordt gesponsord door:

 2017 Spelgroep Gouda

©